גסטרו
לאכול מבלי לסבול
במסגרת עבודתי כדיאטנית קלינית בחרתי להתמחות בתחום הגסטרואנטרולוגיה מכיוון שמערכת העיכול שלנו היא דבר מורכב ומרתק, ולכל אדם יכול להיות פתרון שונה לאותה הבעיה. הטיפול התזונתי בבעיות גסטרו הוא טיפול ייחודי המותאם אישית למטופל, וללא ספק מצריך את שיתוף הפעולה שלו. מדובר למעשה בעבודת צוות ומציאת פיתרון תוך ניסוי וטעייה משותפים. היתרון הגדול ביותר שמציע הטיפול התזונתי הינו שיפור איכות החיים של המטופל.
אנשים רבים סובלים ממחלות ותסמיני גסטרו כמו מחלות מעי דלקתיות (קרוהן וקוליטיס), צליאק, מעי רגיז (מעי רגיש), שלשולים, עצירות, גזים ונפיחויות, ריפלוקס, צרבות ועוד. אמנם פעמים רבות המזון אינו הגורם לתסמינים או למחלות, אך שינויים תזונתיים בפירוש יכולים להקל על אותם הסימפטומים. הבעיה היא שלא פעם אותם האנשים בוחרים "לקבל" את מצבם כמציאות קיימת, במקום לעשות את ההתאמות התזונתיות שישפרו את איכות חייהם. בנוסף, חלק מהאנשים בוחרים "להתמודד" עם הבעיה ע"י הימנעות מאכילת מגוון רחב מאוד של מאכלים. החכמה היא לא להוריד מהתפריט היומי את כל המזונות שעשויים להיות בעייתיים אלא למצוא את המזונות הבעייתיים באמת, ולהוריד את אלמנט הפחד מאכילת יתר המזונות.
גישה משולבת ביופידבק לטיפול במעי רגיז
כחלק מהבנת מרכזיותו של המרכיב הנפשי, ובעיקר סטרס, על תסמיני המעי הרגיז (מעי רגיש) אצל רבים ממטופליי, בחרתי להרחיב את הכלים הטיפוליים שלי באמצעות לימודי הסמכה כמטפלת ביופידבק בשילוב CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) מטעם אוניברסיטת בר אילן.
הגישה הטיפולית המשולבת מאחדת את שתי הגישות הטיפוליות המקובלות למעי רגיז: הטיפול התזונתי והטיפול הרגשי. יחד מספקת הגישה ראיה רחבה יותר של התסמונת ומאפשרת מתן מענה סינרגיסטי המביא לשיפור התסמינים ואיכות החיים של הסובלים ממעי רגיז.